miljøbilde sveising

Nye jobber på gang

MER Å GJØRE: Aker Solutions kjører nå prosjektene Ærfugl og Johan Castberg parallelt, i tillegg til at det kommer løpende modifika-sjonsoppdrag fra installasjoner på sokkelen. Foto: Mariann Vatne

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Aker Solutions, Aker BP, Marine Harvest, og Boreal er blant aktørene som nå øker staben betydelig i Sandnessjøen. Oktober-tallene fra NAV viste at arbeidsledigheten i Hald-kommunene falt kraftig, sammenlignet med oktober i fjor.

Nå viser antall utlyste stillinger at den positive trenden ser ut til å fortsette.

Ingeniører

Aker Solutions Sandnessjøen søker til sammen seks ingeniører innenfor fagfelt som rør, elektro, mekanisk, instrument, materialer, og kvalitet.

I utlysingen henvises det til «nye langsiktige kontrakter på sokkelen», og at «prosjektporteføljen i Sandnessjøen vokser raskt». «Vi rekrutterer for å styrke vårt team og forberede oss for framtidig vekst», heter det i utlysingen.

Aker Solutions har fra før rundt 40 ingeniørstillinger i kontoret på Horvnes. I produksjonsanlegget på Strendene har konsernet rundt 30 egne ansatte og lærlinger, i tillegg til noe bruk av innleie på prosjekter. Aker Solutions Sandnessjøen er, selv før den annonserte utvidelsen, en av de største private arbeidsgiverne i Alstahaug.

Prosjekter

I sommer startet produksjonen av havbunnsutstyret til Skarv-prosjektet «Ærfugl» for Aker BP. Nylig startet også produksjon av til sammen ti havbunnsrammer, flammetårn, og dekksmodul som skal til Johan Castberg-feltet i Barentshavet for Equinor.

– Aker Solutions har høy aktivitet på flere lokasjoner, noe som på sikt kan føre til enda mer arbeid i Sandnessjøen. Vi ser at vi har behov for å styrke staben i Sandnessjøen for å levere pågående prosjekter, og for å kunne ta på oss nye oppgaver når de eventuelt kommer, sier kommunikasjonsrådgiver Stina Kildedahl-Johannessen til Helgelands Blad.

¤ Aker BP skal bli 20 personer i Skarv-kontoret på Horvnes, inkludert tre stillinger fra leverandørbedrifter. I øyeblikket søker Aker BP etter en administrasjonsassistent.

Laks

Marine Harvest styrker regionkontoret i Sandnessjøen med tre nye driftsteknikere.

Dette er et nyopprettet serviceteam på sjø i Nordland, som skal ha base i Sandnessjøen.

– Oppgavene er blant annet knyttet til drift av avlusingslekteren «Marcus», men teamet skal samtidig være en felles ressurs for alle våre anlegg i Nordland, melder Marine Harvest.

¤ Firmaet Aqua Kompetanse AS søker flere miljøkonsulenter for arbeid ut fra en lokalisering i Sandnessjøen.

¤ I dagens avis søker LetSea etter forsøksteknikere til selskapets anlegg i Herøy og Dønna.

Båt

Boreal skal overta driften av Nordlandsekspressen, på to båter som er under bygging. I den forbindelse søker selskapet til sammen sju stillinger knyttet til de nye båtene.

Det handler om overstyrmenn, maskinsjefer, matroser, og folk til byssedrift. Siden båtene går mellom Sandnessjøen, Bodø, og Vågan i Vesterålen er ikke stillingene nødvendigvis geografisk knyttet til Sandnessjøen, framgår det av utlysingsteksten.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter