ArntSkogsoy westcon

Nytt felt i Barentshavet gir arbeid på Helgeland 

FORNØYD: Arnt Skogsøy, daglig leder Westcon Helgeland AS, sikrer jobb tilsvarende rundt 20 årsverk på prosjektet. Foto: Leif Steinholt

HavPuls: Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Westcon Helgeland og Aker Solutions har tatt noen jafs av Johan Castberg-prosjektet i Barents-havet.

Tirsdag bekreftet oppdragsgiveren, subsea-entreprenøren Ocean Installer, at Westcon Helgeland på Nesna skal levere 22 sugeanker til Johan Castberg-feltet i Barentshavet.

Ankrene skal brukes til å holde produksjonsskipet på plass når det kommer ut på feltet nordvest av Hammerfest en gang i 2022.

Har eget utstyr

Bedriften på Nesna har skaffet seg en «sveisesøyle» til ti millioner kroner, et anlegg spesielt egnet for å sveise større sylinderformede stålkonstruksjoner. Sugeankrene blir opp mot åtte meter høye, og veier i underkant av 50 tonn.

Daglig leder Arnt Skogsøy anslår at oppdraget til Johan Castberg vil kreve rundt 20 årsverk.

Westcon Helgeland har tidligere i høst meldt at de skal levere sugeankrene til bunnrammene Aker Solutions Sandnessjøen for tiden bygger til Ærfugl-prosjektet for Aker BP.

To på en gang

Hos Aker Solutions Sandnessjøen går for tiden leveransen til Ærfugl og Johan Castberg litt overlappende. Havbunnsutstyret til Ærfugl-prosjektet på Skarv vil i løpet av våren komme til Sandnessjøen for sammenstilling og testing, før anlegget settes i sjøen mot slutten av året.

Bedriften på Strendene har så smått startet produksjonen av bunnrammer til Johan Castberg. Senere følger en dekksmodul til produksjonsskipet, og den store flammebommen. Utstyret til skipet skal levers til Kværner Stord, der skipet blir ferdig utrustet.

¤ Feltutbyggingen Johan Castberg skjer i regi av operatørselskapet Equinor. Hele feltutbyggingen har en total kostnadsramme like i underkant av 50 milliarder kroner, og skal etter planen starte produksjon av olje i 2022.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter