Illustrasjon Aker BP

Operatør Aker BP og partnere Equinor, Wintershall Dea og PGNiG melder at produksjonen har startet fra Ærfugl fase 1 i Norskehavet.

- Jeg er virkelig stolt av leveransene fra prosjektteamet og våre alliansepartnere. Dette særdeles lønnsomme prosjektet er gjennomført sikkert og effektivt på tid og innenfor budsjett.

Dette er Ett Team på sitt aller beste, sier administrerende direktør i Aker BP, Karl Johnny Hersvik.

 Et av de mest lønnsomme

Ærfugl-utbyggingen er et av de mest lønnsomme som gjennomføres på norsk sokkel. Opprinnelig "life of field" balansepris var 18,5 dollar fatet (omregnet fra gass). Økte reserveanslag, tidligere produksjonsstart, styrket dollar og raskere skattemessige avskrivninger har redusert balanseprisen for prosjektet til under 15 dollar fatet.

 - Aker BPs mål er å produsere olje og gass så kostnadseffektivt som mulig for å maksimere verdiskapingen for våre eiere og samfunnet for øvrig - med lavest mulig klimaavtrykk. Den suksessfulle produksjonsstarten fra fase 1 av Ærfugl viser vår evne til å levere på denne strategien, legger Hersvik til.

300 millioner fat

Ærfugl-utbyggingen er et stort subsea-prosjekt utviklet i to faser. Undervannsinstallasjonene er koblet til produksjonsskipet på Skarv-feltet (Skarv FPSO), som er lokalisert ca. 210 kilometer vest for Sandnessjøen. Plan for utbygging og drift (PUD) for Ærfugl ble godkjent av Olje- og energidepartementet i april 2018. Reservoaret inneholder omtrent 300 millioner fat produserbare oljeekvivalenter.

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter