Foto: Aker BP

Aker BP og Cognite har testet bruk av robothunden «Spot» til autonome inspeksjoner og innsamling av sensordata på Skarv FPSO i Norskehavet, melder selskapet.

Alle registrerte data ble overført til Aker BPs systemer i sanntid, gjennom softwareproduktet Cognite Data Fusion (CDF). Spot sin «arbeidsuke» på produksjonsskipet 210 kilometer vest for Sandnessjøen inngår i et omfattende pionérarbeid Aker BP gjennomfører for testing av roboter og droner offshore.

- Vi er ivrige etter å utforske hvordan robottekniske systemer kan gjøre offshore-operasjoner tryggere, mer effektive og mer bærekraftige. Spots offshorebesøk på Skarv FPSO er et lite skritt i å nå Aker BPs visjon om å digitalisere all vår virksomhet fra vugge til grav for å øke produktiviteten, forbedre kvaliteten og forbedre sikkerheten til våre ansatte, sier Karl Johnny Hersvik, administrerende direktør i Aker BP.

Den firebeinte robothunden Spot er utviklet av selskapet Boston Dynamics. Sammen med det globale software-selskapet Cognite har Aker BP deltatt i et prosjekt hvor roboten er utstyrt med kamera og mikrofon for gjennomføring av autonome runder med innsamling av 360-bilder, akustiske data for tilstandsovervåkning, avlesning av manometerverdier og fjernstyring fra land i et reelt offshore miljø.

Robothunden Spot ble introdusert som nyansatt i Aker BP under selskapets Kapitalmarkeds-oppdatering i februar 2020.

 

Se "Spot" i arbeid på Skarv FPSO her

 

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter