Produksjonsbrønnen vil bli boret gjennom den nordligste bunnramma på feltet, helt til venstre i bildet. Illustrasjon: Aker BP

 

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Gassfunnet «Snadd Outer» blir en del av Ærfugl-prosjektet på Skarv.

«Snadd Outer» i lisens 212E ble påvist med boring i 2012, og bekreftet å inneholde inntil 2,3 milliarder kubikkmeter gass.

Aker BP har fått tillatelse til å omdøpe «Snadd Outer» til «Ærfugl Nord», og tar sikte på å bore en produksjonsbrønn i løpet av våren, gjennom eksisterende bunnramme helt nord i Ærfugl, for deretter å starte produksjonen mot slutten av året, ifølge brev til Oljedirektoratet.

– I realiteten er Ærfugl fase 2 – to tie-ins (oppkoblinger til Skarv), men vi har snakket om det som ett prosjekt, opplyser pressetalsmann Ole-Johan Faret til Helgelands Blad.

I tillegg til at de to Ærfugl-prosjektene skal inn i produksjon mot slutten av året, kommer også oljefeltet Gråsel, med 13 millioner fat olje, der det skal bores en brønn i løpet av våren.

¤ Gråsel ligger rett under Skarv-skipet, på toppen av gass-reservoaret Skarv.

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter