Illustrasjonsbilde: Foto: Marin Helse

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lykkes Gaia Salmon med planene, kan Træna få en investering i milliardklassen på Galtneset.

Et landbasert matfiskanlegg med kapasitet på 7.200 tonn matfisk, vil kreve investeringer i området 100-220 kroner per kilo, tilsvarende 750-1.200 millioner. Det forteller Bjarne Bjørkan, som er daglig leder i Gaia Salmon AS.

Trenger investorer

Bjørkan legger til grunn at det vil kreves rundt 70 prosent egenkapital til investeringen.

– Dette er beløp som vil bli avdekket som en del av forprosjektet som er planlagt ferdig, sier Bjørkan.

Firmaet har så langt 25 millioner på konto fra eierne Rodo (Roald Dolmen, Ivar Strand og Hermod Fledsberg), IRAS Holding (Bjørkan-familien i Hemnes), og MG Farmer (Salsbruket i Namdalen).

– Finansiering vil være en kombinasjon av industrielle investorer, finansmarkedet og banklån, ifølge Bjørkan.

Under planlegging

Gaia Salmon har inngått avtale med Eyvi og Total Betong om utvikling av konseptet, med mål om byggestart første kvartal 2022.

– Eyvi og Total Betong er ledende i verden når det gjelder erfaring og kompetanse til å bygge effektive, bærekraftige matfiskanlegg. Dette har de demonstrert gjennom mange og suksessrike leveranser til oppdrettsnæringen, sier Bjørka i ei pressemelding.

– Vi er veldig glade og fornøyde med å bli med på laget til Gaia Salmon, sier daglig leder Kurt Helland i Total Betong i meldingen.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter