AQS Tor fotografert i sjøen utenfor Ålesund. Foto: Kystvakta/KV Bergen

AQS Tor har fått noen skader etter å ha falt av frakteskipet Eemslift Hendrika i stormen i Norskehavet, men alt i alt ser det ut til at den har klart påkjenningene.

- Det ser overraskende bra ut, med tanke på hva den stakkars grønne båten har vært igjennom, sier påtroppende skipper Svenn Magnus Steffensen i AQS i en pressemelding.

De mest synlige skadene, er de strukturelle skadene på styrbord side. Der er sida på båten trykt inn i messa. Disse skadene oppsto antakelig da båten ble kastet av dekket og traff en kranbom.

Bak på hekken på babord side er det noen skader, og kranfundamentet på styrbord side har fått seg en smell.

Det har også blitt et hull i dekket etter at rekka har blitt trykket inn. Det er kommet noe sjøvann inn i hydraulikkrommet, men ikke mer enn 8-10 centimeter på dørken.

Vi har ennå ikke fått undersøkt båten under vannlinja. Det får vi gjort fredag morgen. Da kommer dykkere for å sjekke båten, sier Steffensen til lokalavisa ytringen.no

Daglig leder i AQS Ove Løfsnæs sier til lokalavisa at videre planer for båten vil bli lagt i samarbeid mellom Moen, Gjensidige og AQS, på grunnlag av status om bord og formelle forhold som forsikring.

Roser bergingsfirmaet

- Vi gleder oss over at tilstanden om bord er bra, sier Løfsnæs, som roser Stadt Sjøtransport, kaptein Roman Antons og hans mannskap på slepebåten Stadt Sløvåg for innsatsen med å berge AQS Tor.

– De har gjort en fantastisk jobb og skal ha en stor takk for en utmerket operasjon på Stadthavet, sier Løfsnæs.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter