Studiesekretær Miriam Fallmyr og rektor ved Havbruksakademiet, Alexander Halsen. Foto: Havbruksakademiet.

Søkningen til årets opptak på Vg1 Naturbruk ved Havbruksakademiet på Toft i Brønnøy kommune er populær.

Ved fristens utløp 1. april har 65 ungdommer søkt opptak og halvparten av dem, 32, er jenter. I fjor var det til sammenligning 39 søkere på Vg1.

– Dette er helt utrolig, sier Robert Jørgensen, grunder og styreleder i Havbruksakademiet. -Hvem skulle trodd at nesten halvparten av årets 10-klassinger på Sør-Helgeland ønsker å begynne hos oss, sier Jørgensen. De 65 søkerne utgjør over 40% av årets 157 avgangselever ved grunnskolene på Sør-Helgeland.

I kø for blå utdanning

Han mener dette er en del av en nasjonal trend, der ungdommen har fått øynene opp for mulighetene i havet, og nærmest står i kø for å ta blå utdanning. De elevene som har søkt om opptak på Vg1 Naturbruk ved Havbruksakademiet i år, kjemper om i alt 20 plasser.

Godt team

Rektor ved Havbruksakademiet, Alexander Halsen mener rekordsøkninga er resultatet av et godt team og målrettet arbeid: -Vi har et godt arbeidsmiljø, og det smitter over på elevene. Den gode miksen mellom teori og praksis slår an hos elevene, mener rektoren, som også roser samarbeidet med det lokale næringslivet.

Alle fullfører

Studiesekretær Miriam Fallmyr Hansen mener at Havbruksakademiet tjener på å være en liten skole: - Det gir mulighet til å se den enkelte elev, og vi har et sterkt fokus på at elevene skal trives her. Vi er nå på 3. året uten ett eneste frafall, og det er vi skikkelig stolt av, slår hun fast.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter