RENSER RØR: Illustrasjonsfoto fra 2008 da Pipetech jobbet med etablering i Sandnessjøen. Nå har eierne fra Helgeland solgt selskapet til Ramco, som er etablert på Horvnes. foto: henry klæboe

Petro Puls: Morten Hofstad

Onshore Group North har solgt oljeservicefirmaet 
Pipetech. Pipetech, med adresse Rogaland, ble i sin tid startet med Per Ove Tømmervik fra Sandnessjøen som sjef og medeier. Selskapet har drevet en meget lønnsom virksomhet innenfor rensing av rør, både på land og offshore, og planla i sin tid etablering i Sandnessjøen.

Solgte 65 prosent
Mangeårig hovedeier i Pipetech, Onshore Group North - som har adresse i Sandnessjøen, har nå solgt aksjene til skotske Ramco Oil Services. Ramco er blant annet etablert på Horvnes. Ledelsen i Pipetech blir med videre gjennom eierskap til 35 prosent.
– Vi har fått et veldig godt førsteinntrykk av våre nye eiere, og vi er allerede i gang med å legge planer for vekst både i Norge og internasjonalt. Vi mener det er et stort og voksende marked for Pipetech sine kjemikaliefrie tjenester på britisk sektor, og tilstedeværelse i Aberdeen er essensielt for å få tilgang til dette markedet, sier daglig leder i Pipetech, May Britt Lilletvedt i en pressemelding.

Hemmelig pris
Styreleder Eirik Sørgård i Onshore Group vil overfor Helgelands Blad ikke røpe prisen aksjene er solgt for. Pipetech omsatte i fjor for 45-50 millioner, og oppnådde et netto overskudd rundt 10-11 millioner, ifølge Sørgård.
– Pipetech sto på terskelen til en internasjonal ekspansjon. Da sto valget for oss mellom å finne en partner, eller å selge oss ut. Løsningen som nå er funnet, tror vi er veldig bra for selskapet, sier Sørgård.
Onshore Group har tidligere solgt seg ut av Helgelandsbase, og Helgeland V&M. De sitter nå stort sett igjen med en mindre aksjepost i oljeselskapet North Energy.
– Legger dere ned Onshore Group?
– Vi skal ha en runde om veien videre med alle eierne i fellesskap, sier Eirik Sørgård.

Lokale eiere:
Onshore Group North AS, investeringsselskapet med adresse Sandnessjøen, har vært inne i Helgelandsbase.
Eies av: Helgeland Invest (44 pst), KapNord Fond (41 pst), Maritime Venture/Torghatten ASA (9,6 pst), T Kolstad Eiendom (3 pst), Godwin Austen AS (1,8 pst)


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter