Bilde: skjermdump fra nettside MRC

Pressemelding

Nordic Comfort Products (NCP) lager designmøbler av resirkulert havplast. Som nytt tilskudd i Marine Recycling Cluster (MRC) har de ambisjoner om å gjøre bærekraftig norsk designindustri enda mer ettertraktet.

NCPer en moderne møbelprodusent med tilholdssted på Hemnesberget. Gjennom innovasjon og design leverer de bærekraftige møbler fra resirkulerte plastmaterialer. Som del av bedriftsklyngen MRC vil de bidra med viktig kompetanse på å skape et attraktivt sluttprodukt på plasten som bedriftsklyngen samler opp.

- Marine Recycling Cluster er en interessant og veldig aktuell klynge for NCP for å utveksle erfaringer og lære mer om gjenvinning av ulike former for plastavfall, og sammen bidra til å redusere marin forsøpling. Vi ser veldig fram til et godt samarbeid med medlemmene i klyngen i så måte, sier Svein Erik Hjerpbakk, leder i NCP.

Klyngen er et nasjonalt samarbeid mellom nå 28 bedrifter som jobber med å kartlegge, samle opp og gjenvinne plast fra havet. Bedriftssamarbeidet styres fra Egga Utvikling på Stokmarknes. 

- NCP er en av Norges fremste på å bruke resirkulert plast i moderne møbler. De representerer en ny internasjonal trend med større interesse for å tenke sirkulært, sier Ola Thorud Jacobsen, leder i Marine Recycling Cluster. - Det er bra å samle opp havplast som gammelt fiskeri- og havbruksutstyr, men det er også avgjørende å vite hva man skal gjøre med den etterpå. NCP vil bidra med å skape verdi av noe som er et avfallsproblem, avslutter Jacobsen.

NCP er allerede involvert i et av klyngens prosjekter på Stokkvågen, utenfor Mo i Rana, hvor Kystinkubatoren med oppdrettsselskapet Nova Sea i ryggen er i ferd med å etablere en stasjon for mottak og resirkulering av plast fra oppdrettsnæringa.

Marine Recycling Cluster har i tillegg et forprosjekt i Lofoten og Vesterålen kalt «Havplastterminalen» som skal samle inn og ta imot utrangert utstyr fra fiskeri- og havbruksnæring. NCP vil få en viktig rolle i begge prosjektene.

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter