Rosøya ligger på vestsiden av leia, utenfor Vågaholmen.

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fylkesrådet gir «grønt lys» for Gigante-konsernets planer for et landbasert oppdrettsanlegg i Rødøy.

Anlegget er planlagt å kunne produsere 13.731 tonn (MTB) laks. Planene skjer i regi av Gigante Salmon Rødøy AS, som er et datterselskapet av Gigante Salmon, kontrollert av Lorentsen-familien i Bodø med Nova Sea på en liten eierandel (2,2 prosent).

– Det er positivt at det er en lokal aktør som Gigante Salmon Rødøy AS som er først ute med landbasert oppdrett i Nordland. Dette er en spennende utvikling inne oppdrettsnæringen som blant annet vil minimere problemet med spredning av lakselus til villaks og sjøørret i fjordene, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland i ei pressemelding.

Søknaden er bevilget med forbehold om at anlegget blir elektrisk drevet innen fem år har gått.

– Vi ser det som svært viktig at produksjonen foregår på en bærekraftig måte, og når vi nå godkjenner søknaden er det fordi den innfrir strenge miljøkrav som også vil bli fulgt opp framover. Det er imidlertid ikke strøm i området og anlegget vil derfor drives av dieselagggregater. Vi har derfor inne et krav om at anlegget skal være elektrifisert i løpet av fem år, sier fylkesråden.

Fornøyd ordfører

Rødøy-ordfører Inger Monsen er fornøyd med avgjørelsen.

– Dette var en gladnyhet! I en av Nordlands største oppdrettskommuner er vi opptatt av å legge til rette også for nye muligheter innenfor oppdrettsnæringen. Det landbaserte anlegget kan generere inntil ti arbeidsplasser. Det er noe vi sårt trenger i kommunen. Spennende at det første landbaserte anlegget i Nordland kommer på Rosøya utenfor Rødøya, sier Monsen.

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter