Westcon Helgeland utvider kapasiteten sin i Langsetvågen på Nesna. Når denne tørrdokken står klar i sommer, kan verftet ta opp større båter enn før. Foto: Mariann Vatne

Mariann Vatne Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Investeringer for cirka 70 millioner tar form hos Westcon i Langsetvågen. I løpet av sommeren skal ny og større tørrdokk være operativ.

Den 120 meter lange og 30 meter brede gropa inne på området til Westcon Helgeland skal kunne ta inn fartøy med en dypgang på ni meter, som er to meter dypere enn i dagens tørrdokk i hallen. Den nye dokken er også over 20 meter lengre og et par meter bredere enn dagens.

Ferdig i sommer

Arbeidet begynte for et års tid siden.

– Nå er det bare åpninga mot sjøen som gjenstår av sprenging. Det blir gjort etter at vi har montert dokkporten. I løpet av sommeren skal hele greia være ferdig, og den skal være operativ etter ferien, sier daglig leder i Westcon Helgeland, Arnt Skogsøy.

I første omgang blir det ikke bygd noen ny hall eller overbygg over dokken.

– Det kommer etter hvert, sier Skogsøy.

– Det gikk 17 år før vi klarte å bygge over den gamle dokken, men vi tror ikke det skal ta like lang tid denne gang.

Enda en dokk

Sørvest for den svære gropa har sprengningsarbeidet nå også begynt for enda en dokk, en mindre type på 15 x 35 meter, til for eksempel hurtigbåter og lignende. Den skal etter planen være ferdig rundt månedsskiftet august/september.

– Vi har bestilt skipsheis for å kunne løfte på land fartøy opp til 460 tonn. Vi kan også kjøre dem inn i hallen, forteller Skogsøy.

Til sammen utgjør de to nye dokkene investeringer på rundt 70 millioner kroner, ifølge Skogsøy.

– Vi tør å satse, sier han.

Ti flere ansatte

Westcon Helgeland lyste ut et en rekke stillinger på nyåret i år, siden bedriften får økt kapasitet når de nye dokkene står ferdig. Så langt i år har de økt staben med ti ansatte.

På oppdragssida er det fylt opp med fartøy fram til sommerferien, og bedriften har også en del oppdrag på fartøysida etter ferien, ifølge Skogsøy.

– Det har vært mye på den sida, men lite oppdrag innen olje og gass, sier han.

Denne artikkelen har tidligere stått på trykk i Helgelands Blad.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter