Foto: Øyvind Hagen. Equinor

Av NTB

Equinor er langt fra overbevist om at verden kommer til å nå klimamålene i Parisavtalen. Derfor planlegger selskapet for oljeproduksjon i flere tiår framover.

Den nye rapporten til det internasjonale energibyrået (IEA) slår fast at det ikke vil være rom for å åpne et eneste nytt olje – og gassfelt etter 2021 hvis målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader fram mot 2050 skal nås.
Istedenfor mener IEA det må satses enorme investeringer i fornybar energi, primært gjennom utbygging av sol- og vindkraft.

Equinors sjeføkonom Erik Wærness slår overfor Klassekampen fast at rapporten ikke får noen konsekvenser for oljegigantens framtidsplaner. Tvert imot satser Equinor på flere tiår med fortsatt lønnsom olje- og gassproduksjon.
– Vi kan ikke ta strategiske beslutninger basert på ett enkeltelement i et scenario med ekstremt mange andre elementer, sier Wærness til avisen.
Han mener det er usannsynlig å klare å begrense den globale oppvarmingen med 1,5 grader, og at omstillingen som kreves er enorm. Samtidig sier han at Equinor planlegger å opprettholde produksjonen av olje og gass på lang sikt. .
– Vi kommer til å opprettholde lønnsom produksjon fra for eksempel Johan Sverdrup og Troll i mange tiår framover, trolig like lenge som Equinor og Olje- og energidepartementet har eksistert.
Men samtidig understreker han at Equinor har forpliktet seg til å være klimanøytrale innen 2050.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter