Aasta Hansteen feltet leverer gass gjennom Polarled-rørledningen til Nyhamna-terminalen for videre transport til kontinentet. Foto: Snorre Nicolaisen

Av NTB

Den britiske regjeringen holdt mandag et krisemøte med industrien og forbrukergrupper etter at prisen på gass i landet har nådd nye rekordhøyder.

Frykten er stor blant forbrukere i Storbritannia for at strømprisene skal skyte i været til vinteren, og de høye kostnadene truer mindre britiske energiselskaper med kollaps.
For å bøte på situasjonen holdt landets forretningsminister, Kwasi Kwarteng, et møte med energiindustrien og forbrukergrupper. Prisen på naturgass i Storbritannia har nådd rekordhøyder den siste tiden.
– Vi må prøve å fikse dette så fort vi kan, og sørge for at vi har alle de ressursene vi trenger. Vi kan ikke tillate at selskaper vi er avhengig av, forsvinner, sa statsminister Boris Johnson da han møtte mediene i New York mandag.
Strømprisene over deler av Europa har gått opp den siste tiden som følge av manglende vind til vindturbiner, pågående avbrudd i atomsektoren og færre kullkraftverk.
I Storbritannia er også en brann som slo ut et viktig knutepunkt på kraftnettet med Frankrike, en medvirkende årsak til prisøkningen.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter