Alf-Gøran Knutsen, daglig leder i Kvarøy Fiskeoppdrett AS. Arkivfoto: Therese Rist

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Etter førjulsuker med sterke laksepriser, er Kvarøy-sjef Alf-Gøran Knutsen blant flere som spår at 2022 kan bli et nytt gullår for laksenæringen.

Ukene fram mot jul er årets høysesong for alle som har laks å selge, og i år steg prisene opp mot 70 kroner for de mest solgte størrelsene, ifølge Fish Pool.

Søren Martens i Fish Pool bekrefter sterkt marked.

– Dette prisløftet har kommet til tross for en økning i norske eksportvolumer av fersk laks på rundt ni prosent de siste fem ukene. Det vitner om hvor sterkt markedet er nå, sier Martens.

Alf-Gøran Knutsen i Kvarøy Fiskeoppdrett er ikke overrasket.

– Vi har sett det komme en god stund nå. Med tanke på at biomassen i Norge og Chile indikerer begrenset vekst neste år, og etterspørselen er såpass sterk, så er det ikke tvil om at det ser meget, meget lyst ut for 2022, sier Alf-Gøran Knutsen til økonominettstedet e24.

Dette synet støttes av tall fra Fiskeridirektoratet.

Den stående laksebiomassen i Norge ved utgangen av november 2021 var 891.297 tonn, ned fra 903.008 tonn samme måned året før, tilsvarende en nedgang på 1,3 prosent, skriver iLaks.

– Mye kan skje, og det ser nesten litt for lyst ut akkurat nå. Høye priser er ikke bare positivt, for det gjør det vanskeligere å bygge nye markeder, sier Kvarøy-sjefen.

– Prisnivået på kontraktene vi har inngått for neste år er de høyeste noensinne. Kundene frykter at prisene kan stige videre, og jeg tror det blir lite fisk tilgjengelig, sier Knutsen til e24.

 

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter