Riggen «Borgland Dolphin» skal bore like øst for Skarv i juni. foto: bp

Petro Puls Morten Hofstad, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  mob.:970 55 021

I juni skal oljeselskapet E.on bore en letebrønn rett ved Skarv. Men riggen betjenes likevel av basen i Kristiansund. Det er operatørselskapet E.ON, som skal bore letebrønnen Terne med riggen «Borgland Dolphin».
Mens baseanleggene i Sandnessjøen for tiden går på sparebluss, skal en letebrønn ti kilometer øst for Skarv-feltet likevel betjenes av Vestbase i Kristiansund.

Deler på riggen
Årsaken har sammenheng med at denne aktuelle riggen er leid inn av en sammenslutning oljeselskaper, på lang kontrakt, gjennom et såkalt «riggkonsortium». Sammenslutningen har en langsiktig rammeavtale med basekonsernet NorSea.
– Logistikkontraktene håndteres av riggkonsortiet vi er en del av, og er gitt til NorSea Group, forklarer Kjetil Hjertvik som er kommunikasjonsdirektør i oljeselskapet E.ON Exploration & Production AS i Stavanger.
Slike samarbeidsavtaler om leie av borerigger har tidligere slått negativt ut for basene i Sandnessjøen, som ikke har avtaler med riggkonsortier.
– Terne-brønnen er en del av E.ONs langsiktige satsing i Norskehavet. Vi har forhåpninger om å gjøre et kommersielt funn, ikke minst på grunn av nærheten til eksisterende infrastruktur i området. Borestart ser ut til å bli i begynnelsen av juni, sier Hjertvik.

Grønt lys
Oljedirektoratet ga tidligere i uka grønt lys for boreoperasjonen i lisens nummer 558, 10 kilometer øst for Skarv.
Øvrige eiere i lisensen er polske PGNiG Upstream International AS (30 prosent), Det norske oljeselskap AS (20 prosent) og statlige Petoro AS (20 prosent).


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter