Norne. Foto: Snorre Nicolaisen

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Equinor er i gang med søknadsprosessen om en ny utbygging på Norne, som skal gi rundt 100 millioner fat.

Oljefunnet Cape Vulture, sammen med olje- og gassfunnet Alve Nord Øst har startet sin ferd fram mot endelig investeringsbeslutning i desember.

Målet er å starte produksjon over Norne-skipet i slutten av 2025, framgår det av søknad til departementet.

Fire brønner

Foreløpig oppgir ikke Equinor noe om hva de tror utbyggingen vil koste. Det skal lages en plan for utbygging og drift, som tidligere har indikert at investeringen vil koste mer enn ti milliarder kroner.

Men slik utbyggingen skisseres i søknaden, blir det neppe brukt tosifret milliardbeløp på prosjektet. De to funnene planlegges bygd ut med en bunnramme med plass til fire brønner, sammen med en sju kilometer lang rørledning inn til produksjonsskipet. Noen mindre modifikasjoner må gjøres ombord på Norne for å ta imot de nye reservene.

Til sammen estimerer Equinor å kunne produsere rundt 100 millioner fat olje og gass fra den planlagte utbyggingen. Til sammenligning ble Norne bygd ut for å produsere rundt 600 millioner fat olje.

To funn

«Cape Vulture» ble første gang oppdaget med boring i januar 2017, og bekreftet gjennom ytterligere boring høsten 2018.

I november 2020 boret Aker BP «Alve NE», som ligger like i nærheten, og påviste rundt 23 millioner fat – primært olje. Disse to funnene slås nå sammen til en felles utbygging.

Equinor har tidligere antydet at den kommende utbyggingen vil bidra til å forlenge livet til Norne-skipet med rundt ti år.

¤ Operatørselskapet har år 2036 som en definert levetid for feltsenteret vest av Sandnessjøen. 

 

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter