Bildet av prinsesse Ingrid Alexandra: Ida Bjørvik/Det kongelige hoff. Skisse av nytt kystforskningsfartøy nord: LMG Marin

Pressemelding

Fartøyet får hjemmehavn i Tromsø, og blir et sambruk mellom Havforskningsinstituttet og Nord universitet. Rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet er glad for at Kongehuset har sagt ja til å la de to institusjonene kalle forskningsskipet «Prinsesse Ingrid Alexandra».

- Kongehuset har valgt å være beskyttere av havet, og det passer godt for de oppgavene båten har. For oss er det nesten som å få vår egen prinsesse i nord. Jeg håper at navnet kan inspirere flere av våre ungdommer til å engasjere seg i, og søke ny kunnskap om kysten. Kystforskningsfartøyet skal blant annet brukes i undervisning, og studentene våre skal med på tokt for å hente ny kunnskap om kystens viktige økosystemer, sier Solheim Hansen.

Spesialbygget for forskning

Det 35 meter lange fartøyet får toppmoderne forskningsutstyr, og blir spesialbygget for å kunne operere langs den værharde kysten i nord. Fartøyet er bygget for å kunne brukes både til forskning og undervisning. Det nye forskningsfartøyet blir det niende i Havforskningsinstituttets flåte av forskningsskip. Flåten spenner fra isbryteren «Kronprins Haakon» til andre store, mellomstore og små fartøy.

Det nye kystforskningsfartøyet er under bygging ved Holland Shipyards Group B.V. Etter planen skal det leveres til Bergen i desember 2022, og tas i bruk i 2023. 

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter