Illustrasjonbilde: Gaia Salmon

Pressemelding

Træna Kommune og PK Strøm signerer kontrakt for utfylling av industritomten på Galtneset. Kontrakten har en verdi på ca. NOK 26 millioner.

Samtidig signerte Gaia Salmon og Træna Kommune en leieavtale for industriområdet. Arbeidet vil starte allerede 7. februar og er planlagt ferdig senest 1. august 2022. 

Nordland Fylkeskommune har bidratt til denne utviklingen med infrastrukturmidler på NOK 6 millioner, resterende skal finansieres gjennom leieinntekter gjennom utleie av industritomten. 

En milepæl i Træna´s industriutvikling 

- Denne avtalen er meget viktig for fremtidig industri og samfunnsutvikling, dette er et steg inn i fremtidens matproduksjon for Træna, sier Ordfører Jan Helge Andersen.

- Vi har arbeidet sammen med Gaia Salmon siden 2016 og endelig kan vi sette spaden i jorden. Nå ser vi at 10-15 nye arbeidsplasser er på vei til å realiseres, sier Andersen.

- Dette er en viktig milepæl i utkilingen av Gaia Salmon sin satsning på Træna. Vi hadde ikke lykkes med dette uten at Træna Kommune delte våre fremtidsambisjoner og samtidig har tro på oss. Dette er starten på et industrieventyr på Træna, sier Erik Hernes, CEO i Gala Salmon. 

Strategisk viktig å være på Træna 

- Dette er en stor dag for PK Strøm, sier Administrerende Direktør Carl Christian Moland, vi er veldig glade for å ha fått denne kontrakten med Træna Kommune, i hard konkurranse med andre entreprenører.

Med all aktiviteten som pågår på Træna med Gaia Salmon sin utbygging, Træna 360 med nytt stort hotell, samt den planlagte nye kaien, så er vi på rett plass, og gleder oss til å ta fatt på prosjektet, sier Moland.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter