Naturgass er for tiden den mest verdifulle eksportartikkelen fra Nordland, Skarv-feltet (bildet). Foto: Aker Bp

 

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Aker BP tror de i sommer kan finne minst like mye nye reserver av olje og gass rundt Skarv, som allerede påviste funn som skal bygges ut i området.

Aker BP vil om kort tid gå videre med planleggingen av Skarv Satellitt-prosjektet (SSP), som i 2025 skal knytte opp fire tidligere funn av olje og gass til Skarv-skipet.

De fire funnene representerer til sammen like i overkant av 100 millioner fat olje og gass.

Skarv forbi 2040

Torsdag bekreftet Aker BP årets leteprogram ved Skarv. Tre egenopererte brønner har til sammen forhåndsvurde-
ringer som antyder at man vil finne fra 47 til 164 millioner fat.

Skulle man havne «midt på treet» vil altså operatørselskapet kunne skjøte på ytterligere 100 millioner fat til den langsiktige produksjonsprofilen på Skarv.

– Poenget og ambisjonen med boringene er å sikre at Skarv-skipet skal være framtidens olje- og gass-senter i Norskehavet fram mot 2040. Ærfugl og Gråsel ble satt i produksjon i fjor. I løpet av inneværende år er målet å ta investeringsbeslutning for SSP, basert på tidligere påviste funn i området. Året leteprogram skal sikre ytterligere ressurstilfang til Skarv-anlegget, slik at kontinuerlig høyt aktivitetsnivå kan sikres i mange år framover, får vi opplyst i Aker BP.

Fem utenfor Helgeland

Totalt planlegger Aker BP 13 letebrønner på hele norsk sokkel. De fem brønnene utenfor Helgeland stemmer i stor grad med opplysninger tidligere presentert i Helgelands Blad og vårt magasin Havpuls.

¤ Lisens 261: «Storjo East» skal bores vest/nordvest av Skarv-senteret utenfor Sandnessjøen. Riggen er Deepsea Nordkapp, og oppstart kommer en gang i andre kvartal, tidligst i april. Målet er å finne mer gass, anslått i området 16-45 millioner fat oljeekvivalenter.

¤ Lisens 941: Her kommer to letebrønner, «Newt» og
«Barlindåsen» i lisensen som ligger øst/nordøst for Skarv-senteret. Også i disse to forventes gass, henholdsvis 13-33 millioner fat, og 18-86 millioner fat oljeekvivalenter.

Aker BP vil benytte basene på Helgeland til den egenopererte boreaktiviteten.

¤ Lisens 943: «Uer» er et prosjekt i regi av Equinor, som ligger nordvest for Skarv, vest av Norne. Aker BP deltar mer 10 prosent eierandel. Forventet funn er anslått i området 7-93 millioner fat.

Basene på Helgeland vil betjene denne aktiviteten, ifølge opplysninger fra Equinor.

¤ Lisens 1064: «Staurheia/Peder» er operert av ConocoPhillips. Aker BP deltar med 20 prosent. Dette er en oppfølger av de to store funnene operatøren gjorde vest av Vega høsten 2020, like sørvest for Skarv, også dette vest av Vega.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter