Inter Notservice har investert nærmere hundre millioner i det nye anlegget på Hestøya. Foto: Bjørn Are Hansen

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

I forrige uke ble det klart at Mørenot legger ned virksomheten i Herøy. De fleste ansatte går over til det nye anlegget på Hestøya.

Etableringen av Inter Notservice AS på Hestøya, en investering til nærmere hundre millioner, er medvirkende til at Mørenot velger å legge ned anlegget i Øksningan med virkning fra månedsskiftet.

Stenger 28. februar

De ansatte i Øksningan fikk beskjeden tidligere i uka, men ansvarlige for bedriften vil foreløpig ikke bekrefte beslutningen offisielt overfor Helgelands Blad.

– Nesten alle ansatte i Øksningan har fått jobb hos Inter Notservice, får Helgelands Blad opplyst.

Dermed ser det ut til at flere tiår med notbøting og service for oppdrettsnæringen fra anlegget i Øksningan er over.

Snart klar på Hestøya

Jan Erik Jakobsen står bak storinvesteringen på Hestøy, og kan bekrefte at bedriften er klar til å starte opp i nær framtid.

– Vi har ansatt 18 personer, og kan kanskje øke med noen til etter hvert, sier Jakobsen.

Han sier prioriteten er å få i gang produksjonen av nye nøter, som er sterkt etterspurt på vårparten når oppdretterne skal sette ut ny fisk. Produksjonshallen skal stå klar til uka, og maskinutstyret er på plass.

– Vi skal lage nøtene selv. Vi kjøper lin (selve not-duken) fra Italia, men klipper og syr nøtene her hos oss. Så dette blir kortreiste varer, sier Jakobsen.

Kunder på Helgeland

– Hva kan du si om hvem dere har sikret som kunder?

– Vi har avtaler med de fleste mindre aktørene her på Helgeland, i tillegg til Nova Sea, så vi får fullt opp å gjøre fra dag en, sier Jakobsen.

Service på nøter handler om å vaske, impregnere og tørke nøtene. Dette vil kommer etter hvert, forteller Jan Erik Jakobsen.

  

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter