Balderfeltet. Foto Vår Energi

Pressemelding

Selv om det ikke har manglet på ekstraordinære hendelser de siste årene, fortsetter dessverre verden å overraske. Denne gangen er verden og aksjemarkedene i sjokk etter at Russland har invadert Ukraina og vi står på randen av en krig. Nordnets private sparere er derimot mot-sykliske og kjøper aksjer, skriver selskapet i en melding.

Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for 33 milliarder kroner i februar og netto ble det kjøpt 983 millioner kroner. Vår Energi* troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 438 millioner. Norsk Hydro topper salgslisten, med et nettosalg på 157 millioner kroner. 

Februar måned ble nok en måned der Oslo Børs relativt til andre børser gjorde det bra. I en forferdelig situasjon som en krig er, vil investorer og markedet flykte til selskaper som tilbyr produksjon av olje og gass. Her er igjen Oslo Børs en het kandidat, og dette har vi fått et særskilt godt bilde av de siste dagene.

Vår Energi er den mest kjøpte aksjen. Etter at det lenge hadde vært diskusjoner om børsnotering, kom de tidligere denne måneden på børs.  Etter en svak åpningsdag har aksjen steget 20 prosent siden noteringen etter den økte geopolitiske uroen vi nå dessverre ser i Europa.

 I likhet med Vår Energi er Equinor en stor tilbyder av olje og gass. Etter et kraftig hopp i energiprisene grunnet krigen, har investorene flyktet til Equinor som nå er i nærheten av all-time-high nivåer. Dette er også med god grunn da vi ser rekordhøye gasspriser og en oljepris som har stabilisert seg rundt 100 dollar fatet, forteller Mads Johannesen, Investeringsøkonom i Nordnet.

 

 

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter