13. september åpnet Newton ENGIA – Statoil Energirom i Sandnessjøen. 19. september fulgte Narvik på.

SANDNESSJØEN: Newton-rommet i Sandnessjøen åpne, fra venstre: Steffen Junge Newton lærer i Sandnessjøen, elev på ungdomskolen Hannah Maria Otzko, fylkesrådsleder Odd Eriksen, plassjef for Statoil i Harstad Anita Stenhaug, elevene Johanne Thomassen og Julie Staurem Ingebritsen. Foto: Harald Pettersen, Statoil

Mer realfag
Nordland fylkeskommune og Statoil har gått sammen om å finansiere og etablere i alt seks slike rom i Nordland i perioden 2012-2013.
– Dette er et ordentlig realfagsløft for ungdom i Nordland. Vi håper at disse rommene vil inspirere mange ungdommer til å satse på realfag. Vi er veldig glad for å ha Statoil og lokale krefter med på laget, sier fylkesråd for utdanning i Nordland, Marit Tennfjord.
– Kunnskap er nøkkelen for å lykkes med industriutvikling i Nordland og i Norge. Disse rommene vil uten tvil inspirere unge i Nordland og Norge til å satse på realfag. Vi er veldig glad for å ha Statoil og lokale krefter med på laget. Nå er vi i gang! sier en begeistret fylkesrådsleder Odd Eriksen.

Seks rom kommer
 – Med økt aktivitet og nye funn av olje og gass i nord, vil næringslivet ha behov for at flere unge velger realfag, sier Anita Andersen Stenhaug, driftsdirektør for Statoils Norne-felt utenfor Helgeland.
Newton-tommet i Mosjøen åpner 26. september, mens de tre resterende rommene etableres i Sortland, Svolvær og Bodø i løpet av 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 NARVIK: Fylkesråd Marit Tennfjord (t.h.) sammen med Anne-Mette Fjærli fra Statoil og prosjektleder Siv Lysvold fra Narvik videregående skole. Foto: Gunnar Lindseth
 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter