Foto: Kent-Erik Sjursen

Pressemelding

Hvert år fraktes tusenvis av tonn varer fra andre siden av verden, blant annet stål til forankring av marine installasjoner i havet.

MOMEK og Løvold forener krefter og flagger nå hjem produksjon av ankre til havbruksnæringa fra Asia til Norge. Vi har etablert felles selskap, MOMEK Løvold AS, og så langt investert mer enn 10 millioner i forskning og utvikling, sveiserobot og produksjonslinje lokalisert i Mo industripark i Mo i Rana.

I dag hadde vi offisiell åpning av ankerproduksjon i Norge. I tillegg til fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran deltok representanter fra havbruksnæringen, bedrifter, studenter, elever, kommune, fylkeskommune og andre gode samarbeidspartnere.

«Dette er en milepæl og det er verdt en feiring. Momek Løvold viser her vei for andre. Her har en trofast leverandør av utstyr på kysten sett inn mot industrien i Rana og etablert et samarbeid med den største verkstedsbedriften i landsdelen» sa statsråd Bjørnar Skjæran.

Gjennom effektiv produksjon, nordisk stål og optimalisert design har vi tro på å kunne levere ankre og andre produkter med høy kvalitet, lang levetid og betydelig redusert miljøavtrykk. I tillegg vil vi sikre mer forutsigbarhet rundt levering, som er mer aktuelt enn noen gang etter de siste årene med pandemi, krig og uroligheter. Vår ambisjon er å produsere minst 1000 ankre hvert år i tillegg til andre nye grønne produkter til blå næringer. 

  

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter