Operatør Carl Fredrik Theimann overvåker fisk på tre lokasjoner ute i øyriket fra kontoret i Sandnessjøen. Foto: Morten Hofstad

LetSea åpnet torsdag en høyteknologisk fôrsentral, som er plassert i kontorene midt i gågata i Sandnessjøen.

Fra oppstart av sentralen styres og overvåkes fôringen på tre sjølokaliteter LetSea driver i Dønna, Herøy, og Alstahaug.

Den nyetablerte fôrsentralen ligger i firmaets kontorer som ligger midt i gågata i Sandnessjøen. En hel vegg med store skjermer viser direktesendte bilder fra anleggene, både over og under vann.

Kommunikasjon

Kraftig trådløst bredbånd, fjernstyrte kamera på anleggene, og et kommunikasjonssystem, gjør at tre ansatte i sentralen kan følge aktiviteten ute på anleggene til enhver tid.

Tor Hugo Hestnes fra LetSea er tilfreds med at anlegget har kommet opp med hjelp fra lokale leverandører.

– Vi har bygd for framtida. Og vi ser at dette fungerer, sa Hestnes, før LetSea-sjef Kristian Johnsen fikk en formell overtakelse av sentralen fra Harald Carlsen i iTeam Sandnessjøen (tidligere IT-partner Helgeland).

– Vi har bygd en kommunikasjonsplattform, sa Carlsen, som understreket at anlegget betyr et nytt tilskudd til arbeidet med helse-miljø-sikkerhet, siden det kan bygges inn alarmfunksjoner for de ansatte ute på anleggene, i tillegg til overvåkingen av fisken i anleggene.

Effektivitet

Kontroll med fôrforbruket er avgjørende viktig for økonomien i produksjonen. LetSea forbruker rundt seks tusen tonn fiskefôr i løpet av året. Målet er at minst mulig skal gå til spille. LetSea driver dessuten forsøk med fôr og fôring på vegne av kunder. De nye hjelpemidlene til å overvåke den daglige aktiviteten skal bidra til større effektivitet.

 

 

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter