Riggen Transocean borer videre like sør for Skarv. Foto: Transocean

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

ConocoPhillips boret «tørt» på Slagugle-brønn nummer to, vest av Vega, og nedjusterer anslått oljeforekomst til det halve, men opplyser at de jobber videre med funnet.

Etter første boring på Slagugle, høsten 2020, anslo ConocoPhillips og Oljedirektoratet, at funnet kunne romme 75-200 millioner fat olje, det største oljefunnet på norsk sokkel det året. Mandag melder Oljedirektoratet at funnet må nedjusteres til 37-82 millioner fat.ner fat.

Årsaken er at brønn nummer to, som var ferdig i slutten av april, klassifiseres som «tørr».

Utbygging fortsatt aktuell

Til tross for nedjustering av ressursanslagene, er utbygging fortsatt aktuell, trolig som en tilbakeføring til Heidrun-plattformen, der ConocoPhillips er medeier med 24 prosent.

– Innsamlede data vil bli analysert, og mulig utbygging vil bli evaluert, skriver Oljedirektoratet i dagens melding.

Boringen har foregått med bruk av basen i Kristiansund. 

Vil jobbe mer med data

Operatørselskapet vil jobbe med resultatene fra to boringer på «Slagugle».

– I ConocoPhillips Skandinavia AS har vi revitalisert leteaktivitetene på norsk sokkel i løpet av de siste årene i tråd med vårt langsiktige perspektiv og historie i Norge.

– I forbindelse med avgrensingsboringen på Slagugle har vi hentet inn mer informasjon, og det gjenstår mer arbeid i å avgrense utvinnbare volumer og vurdere en eventuell utbygging.

Det skriver kommunikasjonssjef i ConocoPhillips, Elisabeth Fiveland, i en epost til Helgelands Blad.

¤ Riggen Transocean Norge har allerede startet boringen av letebrønnen «Staurheia/Peder» i lisens 1064, 32 kilometer sørvest for Skarv, vest av Vega.

 
Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter