Petro Puls: Morten Hofstad
 
BP har fra før varslet lokalisering av lager og service for Skarv-utstyret til Sandnessjøen. Nå sitter Statoil og BP sammen for å komme fram til en felles modell for anbudsutlysning.
Statoil starter med å lokalisere service på anlegget som monteres på Skuld, en satellitt til Norne, som skal starte produksjon i løpet av året. Statoil varsler samtidig at den kommende utbyggingen av gassfeltet Aasta Hansteen skal betjenes av subsea-basen i Sandnessjøen.
Årlig omsetning fra vedlikehold av subsea-utstyret til Skarv, Skuld og Aasta Hansteen anslås til omkring 200 millioner kroner, ifølge en undersøkelse utført av Nordland Fylkeskommune.

Skuld: Dette er en del av undervannsanlegget til Skuld-feltet som ble installert i sommer. Foto: Statoil

 

Sandnessjøen best

Statoil understreker at selskapet ser på dette som en god begynnelse.
- Vi ser på dette som begynnelsen til en subsea-bastion i Sandnessjøen. Det er imponerende å se hva de allerede har fått til her. Sandnessjøen ble valgt ut fra en ren forretningsmessig vurdering. Sandnessjøen var best, sa konserndirektør i Statoil, Øystein Michelsen, da han annonserte nyheten i Sandnessjøen onsdag 3. oktober.

Det omfattende subsea-anlegget på Norne-feltet er altså foreløpig ikke med i Statoil-strategien for Sandnessjøen. Norne-anlegget er levert at FMC Kongsberg, Skuld er levert av Aker Solutions, mens Skarv-anlegget er levert av Vetco/General Electric.
- Service også på Norne-utstyr kan komme etter hvert, sier Michelsen.

Bygger fagmiljø
- Det blir ikke så mange egne Statoil-folk. Men vi kommer til å se at leverandørene vil trenge et betydelig antall ansatte. Vi kommer til å trenge et fagmiljø som kan overhale og vedlikeholde tungt subsea-utstyr, sier Michelsen.

 

Fra venstre: Ordfører i Alstahaug, Bård Anders Langø, kommunikasjonsdirektør i Statoil for norsk sokkel, Jone Stangeland, konserndirektør i Statoil for utvikling og produksjon på norsk sokkel, Øystein Michelsen, leder av nordområdeinitiativet i Statoil, Øivind Dahl-Stamnes. Foto: Morten Hofstad


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter